Latex oblačila

Oblačila iz lateksa so nekaj zelo posebnega, saj se material po videzu in otipu skorajda ne more primerjati z nobeno drugo tkanino. Vendar pa zahteva tudi posebno ravnanje in posebno nego. Pri ravnanju z občutljivim materialom je treba upoštevati nekaj navodil glede prenašanja, čiščenja in shranjevanja. Pravilna nega materiala je prav tako ključnega pomena, ko gre za dolgo življenjsko dobo in vzdržljivost oblačil.

Latex obleke na splošno
Pri nošenju oblačil iz lateksa se sproščajo znoj in ostanki losjonov za telo, dezodorantov in parfumov, ki jih lateks dobesedno vpije. To lahko zelo negativno vpliva na dolgo življenjsko dobo materiala. Predvsem na delih telesa, kjer je oblačilo dodatno raztegnjeno, npr. B. v predelu pazduhe, lahko to povzroči hitro staranje in obrabo materiala.

Zato je priporočljivo, da se pred nošenjem lateksa oprhate in potem ne nanašate dezodorantov ali parfumov.

Lateks je občutljiv na sončno svetlobo, ostre predmete in olja. Preveč neposredne sončne svetlobe lahko povzroči bledenje materiala. Koničasti predmeti, kot npr B. dolgi nohti in nakit lahko zlahka poškodujejo material. Čeprav je lateks elastičen in zato zelo robusten, je majhna luknjica dovolj, da se strga. Maščobe, parfumi, olja in nekatere kovine (npr. baker, medenina, bron) reagirajo z lateksom, zato se je treba izogibati neposrednemu stiku.

Čiščenje lateksa

Potencialni vir nevarnosti v tem kontekstu so lahko piercingi, kar je treba upoštevati pri nošenju in rokovanju z oblačili iz lateksa. Previdni morate biti tudi pri nošenju bižuterije, saj lahko zlahka povzroči madeže, ki jih potem ni več mogoče odstraniti. Nakit je zato treba pred nošenjem odstraniti, rokavice lahko zaščitijo material pred dolgimi ali koničastimi nohti. Tudi vložki čevljev se zlahka obarvajo, zato je tudi tu potrebna velika mera previdnosti pri čiščenj, ker lateks zlahka vpija znoj in druge ostanke, je treba oblačila po vsaki uporabi temeljito očistiti. Oblačila iz lateksa lahko perete samo ročno v mlačni vodi (pribl. 30°C) s posebnim detergentom za roke, kot je Special Cleaner (06301950000).

Sledite nas
MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali za podporo vaših izkušenj na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane na spletu pod stranjo varovanje in zasebnost pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Mogoče ste še kaj pozabili?
Moja košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0