Erotični izdelki za njo

LUBRIKANT

Lubrikant je tekočina, ki jo nanesemo na zunanji del nožnice ali anusa, da povečamo vlažnost in s tem omogočimo, da penis lažje zdrsne v nožnico ali anus. Lubrikante lahko dojemamo kot neke vrste zdravilo ali pa kot spolni pripomoček, celo igračko. Kot »zdravilo« lahko lubrikant jemljemo, kadar z njim blažimo suho nožnico zaradi hormonskih sprememb, ki so posledica nekaterih zdravil, kontracepcijskih tablet ali starosti. Kot spolno igračko, pa jih vidimo kadar nam omogočajo prijetnejši analni sex ali kadar so opremljeni s prijetno aromo in okusom s katerim pripomorejo k bolj zadovoljujočim in zabavnem oralnem seksu.

Lubrikanti so namenjeni tako heteroseksualnim kot homoseksualnim parom pa tudi posameznikom. Ženskam pridejo prav pri samozadovoljevanju z vibratorjem ali dildotom, moškim pa za mastrubacijo. Če se za lubrikant odloča par, mora biti pozoren na to kakšno zaščito uporablja. Poznamo namreč lubrikante na vodni in na oljni osnovi. Tisti na oljni osnovi niso primerni za uporabo ob kondomu, saj lahko poškoduje kondom in s tem zmanjša njegovo učinkovitost. So pa oljni lubrikanti boljši za uporabo pri analnem spolnem odnosu in dlje ohranjajo vlažnost. Lubrikanti na vodni osnovi pa so manj agresivni in primerni za uporabo ob kondomu. Omeniti velja tudi, da so lubrikanti z okusom na vodni osnovi, zato le pozorno, da boste res lahko brezsrbno uživali v varni in prijetni spolnosti.

Zanimiv in uporaben podatek je tudi, da se na trgu pojavljajo tudi hipoalergeni in ekološki lubrikanti. Razveseljiva novica je tudi, da na trg prihajajo lubrikanti, ki povečujejo možnost zanositve. To je pomembno predvsem za pare, ki se že dlje časa trudijo spočeti otroka, saj imajo te pogosteje odnose na točno določene dneve in celo ob točno določeni uri, ko jim ni vedno do spolnosti in so zato suhost nožnice in s tem povezane bolečine pri spolnem odnosu večkrat prisotne.

Poleg lubrikantov na vodni in oljni osnovi pa je potrebno omeniti še tiste na osnovi silikona. Te so od vseh treh omenjenih najbolj primerni za analne spolne odnose. Silikonski lubrikanti se ne vpijajo v telo in ne izhlapevajo zato omogočajo daljše vlaženje, jih je pa potrebno sprati z vodo in milom. Za analne spolne odnose obstaja tudi posebej temu namenjena mast, odlična in predvsem poceni izbira pa je tudi navadni vazelin.

 

TAG : Ženski lubrikant, Moški lubrikant. Vodni Water Based  lubrikant ,Siliconski lubrikant, Flavoured sadni lubrikant, Warming toplotni lubrikant

Sledite nas
MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali za podporo vaših izkušenj na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane na spletu pod stranjo varovanje in zasebnost pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Mogoče ste še kaj pozabili?
Moja košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0