Blog o izdelki
Objavljeno v

Lubrikant za večje posteljne užitke

pjur lubrikant
Objavljeno v

Ne glede na to, kakšne vrste lubrikanta uporabljamo, pa je potrebno najprej ločiti osnovne oblike. Strokovnjaki za seks ter seveda zdravje svetujejo, kako izbrati kvaliteten lubrikant, s katerim boste v seksu še bolj uživali. Lubrikant je namreč za zdravo spolnost ključnega pomena. Največkrat oziroma nujno se potrebuje takrat, ko nožnica kljub posteljnim igricam ostaja suha. Dobrodošli so tako pri samozadovoljevanju kot tudi  med seksom s partnerjem. Lubrikant največkrat uporabljajo ženske, vse več pa tudi moški.

Kakšen lubrikant izbrati?

Pomembno je, da med samo  izbiro  lubrikanta mislite na kakovost. Nikar ne kupujte nepreverjenih izdelkov, saj ge nenazadnje za vaše zdravje. Poznamo dve glavni veji lubrikantov, in sicer za vaginalno ali analno uporabo. Pomembno je, da so ločeni, zato bodite pri nakupu previdni.

Lubrikanti so na voljo na oljni ali vodni osnovi. Na oljni osnovi so narejeni za boljšo drsnost, saj z njimi nožnica ostaja bolj vlažna. Priporočljivi so tudi za analne odnose, vendar pa pazite v primeru, da uporabljate kondom. Pri uporabi kondoma se je bolje odločiti za lubrikant na vodni osnovi, saj je veliko manj agresiven in ne drsi.

Dandanes na trgu poznamo izjemno veliko različnih lubrikantov ter proizvajalcev. Prepričajte se o njegovi kvaliteti, preden se odločite za določeno vrsto.

So lahko lubrikanti škodljivi?

Raziskave niso to trditev nikoli ne potrdile in ne ovrgle. Ne obstaja nobenih znanstvenih dokazov, da bi bil lubrikant škodljiv. Previdni morate biti le pri raznih alegrijah, saj lahko povzročajo srbečico ali pa druge znake alegrije, kar je lahko precej neprijetno. V primeru, da ste občutljivi na takšne in podobne izdelke ali je vaša koža precej ranljiva, potem raje dvakrat premislite, preden se podate v uporabo lubrikanta. Proizvajalci lubrikantov ne oglašujejo tega, vendar je dejstvo, da nekateri lubrikanti povzročajo oviro pri zanositvi. Zato v primeru, da želite zanositi, se lubrikanta raje izogibajte.

Vsekakor to ne pomeni, da je lubrikant sredstvo za kontracepcijo. Nikakor ne! Med seksom še vedno morate uporabljati druga kontracepcijska sredstva, ki so zanesljiva. Lubrikant je le spolni pripomoček, s katerim se boste posteljnim užitkom veliko raje predali. Popestrite vaše spolno življenje – kupite lubrikant.

Sledite nas
MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali za podporo vaših izkušenj na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane na spletu pod stranjo varovanje in zasebnost pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Mogoče ste še kaj pozabili?
Moja košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0